Welcome To Amin93's Blog..Put your link blog here..TQ
the barcode printer: free barcode generator

Thursday, March 10, 2011

5 Sebab Lelaki Cepat Bosan


Assalammualaikum w.b.t & salam 1 malaysia semua ....hari ini kita jumpa lagi noh... Alhamdulilah syukur kepada Allah swt kerana member amin kesihatan yg baik tok hari ini & selama-lamanya... INsyaallah..OK² semua hari ini amin nak bagi 1 Tips for Lelaki dan Perempuan kecuali bapuk,khunsa,pondan & sama waktu dengannya...HAHAHA !! semua sekali amin masukkan...biar dorang tahu .....Tips hari ini pasal Lelaki & Perempuan patut mengetahuinya secara terperinci tentang lelaki jangan ingt nak hensem je ..grrr ...itu memang perangai perempuan sejak azali lagi ....asyik nak hensem BOy je...bila di currangkan macam² dia(perempuan) tuduh si lelaki macam²....ish² sebelum amin mengarut sorang-sorang lebih baik kita teruskan cerita ini...

Apa saja pasal diri seorang lelaki (kaum Adam) sememangnya sukar untuk si perempuan untuk memahami maksud sebenar lelaki itu..Ada kalanya, mereka(Si lelaki) ini cepat berasa bosan tetapi tidak dizahirkan. Tiba² sahaja boleh berubah laku.Oleh itu, amin sebagai LELAKI akan membongkarkan sebab apa lelaki  seperti amin cepat bosan....


Sebab 1: Suka Meminta-minta
Sifat wanita yang suka meminta-minta membuatkan si lelaki menjadi rimas dengan tingkah laku si dia. Sifat lelaki sememangnya ialah tidak suka meminta malah lebih senang utk membiarkan shj sesuatu perkara itu terjadi dr melayan kehendak si dia..

Malah utk lebih mengeratkan hubungan korang, cuba bg reaksi agar dia memahami kehendak korang bukan dgn cara mendesak mahupun meminta-minta.Di dalam situasi ini 'body language" amat penting utk menyampaikan sesuatu mesej yg terbuku dihati..

Sebab 2 : Tiada aktiviti seronok
Lelaki memang gemarkan sesuatu  yang baharu dan menyeronokkan ( macam amin :p). Justeru, mereka( si lelaki) lebih gemar sekiranya si dia juga memahami dan bersama memberikan semangat untuknya melakukan aktiviti yg diminatinya.TETAPI tidak ramai golongan perempuan yg memahami kegemarannya teman lelakinya terhadap aktiviti yg diminati.Sebab itulah jika dirasai teman wanita mereka tidak memberikan sokongan moral, membebel, mengomel atau langsung tidak merestui melakukan aktiviti yg digemari, pasti si lelaki itu akan cepat berasa bosan..ye la takkan korang nak melakukan aktiviti skema seperti menonton wayang saja..tak syok gila !!!!bored

Sebab 3 : Tiada sifat ingin berubah 
Sudah menjadi sejarah peradaban bahawalelaki diangkat sebagai khalifah atau pemimpin di muka bumi ini. Walau  bagaimanapun, seseorang lelaki itu tidak patut bersifat terlalu dominan atau diktatorsebaiknya sama² bertolenrasidengan kekasih hati dalam kelancaran perhubungan. Namun tidak dinafikan ada lelaki yg bersifat diktator dan mahukan si dia mengikut telunjuknya inginkan kekasihnya mengikut acuan yg dibentuk termasuklah dr segi sikap, pembawaan diri & perangai. Jika si kekasih tidak mengikut telunjuk, si lelaki ini akn mudah melenting & beranggap si perempuan itu tidak mahu bekerjasama utk membentuk perhubungan.
Maka mudahlah si jejaka berasa bosan & ingin mencari pengganti baru yg mudah mengikut katanya.
    Wahai si gadis, tidak semua perkara tentang dirimu yg patut diubah & perlu setiap masa mengikut telunjuknya..Namun jika utk kebaikan bersama, tidak salah utk berubah..

Sebab 4 : Berulang-ulang
Melakukan perkara berulang-ulang kali sememangnya membuatkan si jejaka bosan dgn kekasih hatinya. Kadang kala si gadis tidak tahu bahawa perbuatannya tidak di senangi oleh si jejaka. Mungkin ramai yg memberi pandangan bahawa bercakap secara dgn telus akn membuahkan hasil yg baik malah berbicara tentang isi yg baik..Memberi hadiah yg sama boleh menimbulkan kebosanan terhadap si dia kerana tidak ada benda lain nak diberi. Lelaki amat menyukai sesuatu yg misteri atau kejutan.Jadi kenalah korang lebih kreatif dlm memberikan kesronakan pada si lelaki .

Sebab 5 : Bersikap Dingin
Sifat sentiasa dingin merupakan perkara yg paling menjengkelkan lelaki. Malah kadang kala si gadis suka melepaskan kemarahan dgn menunjukkan sifat dingin tidak menetu kepada teman lelakinya.Kepada si gadis yg bersifat dingin, janganlah teruskan tingkah laku sebegini yang mana dirimu sendiri perlu menjadi air dlm meredakan bara api...


p/s amin rasa amin ada 5 sebab nie kot
p/s kepada lelaki : rasanya korang yang mana ye?? yg perempuan tu mna satu sebab perangai bosan bf atau bff (lelaki) anda..

1 comment:

  1. x salah kalau lelaki tu pun lakukan perkare yg same untuk kekasihnye =)
    kene give n take.
    susah if satu pihak je yg nk mcm2 sedangkan satu lagi pihak boleh menerime seadenye.

    ReplyDelete

Komen Itu Indah..Harap anda dpt komen yang molek sikit..kan lebih manis .. :) yang komen menggunakan anonymous sila sertakan nama anda dan facebook :)

Ada Masalah??Tak Puas Hati??Nak Bagi Idea?? Boleh Hantar Komen Melalui FormSpring(FS)
|TERIMA KASIH|